comScore’s Office Reflects Their Roots

comScore, a global cross-platform data measurement company, recently phased in an entire floor addition to their Reston, VA office. The added space, recently featured on DC Inno’s Office Envy series, reflects the innovative agency’s tech roots and international presence while providing ample space for employee collaboration.

Look inside comScore’s new addition …

comscore office washington dc wingate hughes architects

comScore’s design increases team engagement and connection by adding space for communication and interaction. comScore’s people, not private offices, receive the prized corner-office real estate in four dedicated collaboration zones. Named the international floor, these areas reflect the company’s global headquarters in Photowall graphics. Adjacent phone and quiet rooms allow for quick calls and recharging. The Lagunitas bench by Coalesse encourages relaxation, and the cork wall covering increases acoustic privacy.

comscore office washington dc wingate hughes architects

Each collaboration corner uses different light fixtures and furniture configurations to differentiate the space and offer varying functions for comScore’s employees (Hive Twine hanging lamps by Jarrod Lim are used in the Sydney collaboration zone and David Trubridge coral pendant lights are used in the London area).

comscore office washington dc wingate hughes architects

reSAWN Timber snow-white oak surrounds the four “corner” offices near the perimeter collaboration areas. These floating offices are all flanked by a phone room and small office.

comscore office design washington dc wingate hughes architects

comScore’s inventive conference rooms evolve the concept of private meeting space. Open dialog and accessible conversations are achieved in this string of four meeting rooms, two pictured, with glass walls and bookended open rooms. All four share a continuous Photowall graphic.

comscore office washington dc wingate hughes architects

The intermittent ACT clouds and accent pendant lights in the lounge provide a comfortable overhead layout. Kimball‘s One-Seat Privacy-Back chairs from their Villa collection are grouped together for casual work and semi-private meetings.

comscore office design washington dc wingate hughes architects

The elevator lobby flows directly into the open pantry on one side and into the lounge on the other. This immediate introduction into community space sets the tone for comScore’s open interaction concept. The pantry’s bright dining area is a great spot to catch up with co-workers or plug in and work at the bar.

To learn more about comScore’s office design, email communications@wingatehughes.com.